maanantai 20. tammikuuta 2014

Talo täynnä ahkeria kutojia!Viime viikolla talo tupsahti täyteen kutojia. Mistä lie kaikki keksineetkin, että nyt lähdetään kutomaan? Ehkä innostusta siivitti tuo pakkanen, joka  kirkasti tienoon ja lumihuntu joka valaisi maiseman? Nyt on muutenkin sopiva aika siivota nurkkia ja päästä eroon kudekasoista, jos semmoisia on päässyt kertymään. Ennenkuin aurinko kunnolla lämmittää ehtii hyvin kutoa muutaman maton lattialle. Keväällä sitä muutenkin kaipaa jotain piristystä kotiin tai kesämökille ja  mikä olisikaan ihanampaa kuin heittää itse kudottu muistojen siivittämä räsymatto  tai sisustukseen soinnutettu trikoomatto lattialle! Kotitalousneuvontaan voi rohkeasti tulla kutomaan, vaikka ei koskaan olisi sitä ennen tehnyt, sillä me neuvomme kyllä auliisti aloittelijat kudonnan saloihin Kayn kanssa. Kay voi opastaa myös thainkielellä tai englanniksi tarvittaessa, että näin kansainvälistä meillä =)

Bertta kävi kutomassa pari pirteää räsymattoa yläkuvassa. Ja alakuvassa meidän uusi pirteä pyyhe/laudeliina loimi, minkä Liisa kävi aloittamassa viime viikolla. Loimi on 50% puuvillaa, 50% pellavaa ja siihen voi kutoa pellava- tai puuvillalangalla. Pellavalankoja löytyy kotitalousneuvonnasta, sillä tilasin sekä pellavan väristä, että värillisiä lankoja (rohdin 6) lointa varten. Vaikka loimi on ohut  on se kuitenkin sukkela ja helppo kutoa. Puuvillapellava on kestävä loimilanka, eli senkään suhteen ei loimeen tarttumista tarvitse pelätä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänään oli Korpilahden kevätnäyttelyn avajaiset. Tervetuloa!

Korpilahden kevätnäyttely rakennettiin keskustaan vanhan postin tiloihin. Kudonnaisen lisäksi näyttelyssä on maalaus-, keramiikka-, ja ...