keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Taidon ja käsityön viikko kotitalousneuvonnassa 14-16.4!


Taidon ja käsityön viikkoa vietettiin kotitalousneuvonnassa Avoimin ovin ja olin pyytänyt tuomaan meillä kudottuja töitä pieneen kudontanäyttelyyn.  Pirjo toi orvokki- ja onnenpolkumatot. Liisa L. kutoi tuon Amerikan pastillin värisen toimikasmaton juhannusmatoksi ja siinä vierellä on minun kutoma huopa indigolla värjätyillä langoilla, kun se sopi niin hyvin tuohon Liisan mattoon.


Pirjon ja Liisa P:n  taalainsidos kaitaliinat. Loimi oli meillä pari vuotta sitten. Samaan loimeen on molemmat kaitaliinat kudottu, mutta eri materiaalilla,sillä toisessa käytetty puuvilla- ja toisessa pellavalankoja!


Liisa P:n kutoma ruskansävyinen huopa. Tuo loimi oli todella onnistunut ja suosittu, sillä jouduin luomaan kaksi samanlaista.


Tässä kaksi hartiahuivia Aulikin ja minun. Aulikin huopa on toimikasta. Minun hartiahuivissa oikealla on kasvivärjätyt langat ja tuon tasaraitainen ristitoimikasloimi oli poimittu Mallikerta-lehdestä.


Aulikin roosanpunainen kaitaliina ja tuon sinisen kutoi Pirjo malliksi, kun meillä oli tuollainen kaunis kaitaliinaloimi. Lisäksi muutamat suositut selänpesimet ja kylpypyyhekangasta. Sekin  Pirjon kutomaa.


Puissa oli Arjan pyyheliinakangasta ja Tanjan iso ja iloinen kesämatto,



sekä Sinikan tähkämatto!


Eikä siitä ole kauankaan, kun meillä kudottiin videonauhalla ja trikoolla tuota valkoista mattomallia, sekin on Pirjon!  Lisäksi kuvassa Sinikan ruusukasmattoa!



Niin ja muistatteko tuon pitsisidoksisen videonauhalaukkukankaan... kyllä siitäkin on kudottu täällä erinäisiä metrejä...Malli poimittiin aikoinaan Suuri Käsityökerholehdestä.

Liisa P. toi myös tuon mattoloimeen kudotun ryijyn. Malli on Liisan ihan oma ja todella kaunis!

Suurkiitos kaikille, näyttelyyn osallistuneille :)

Kutomisen lisäksi meillä oli mahdollisuus painaa pääsiäsiaiheita ja opetella ryjynukalla solmimaan paperikranssia. Kovin harvat vain käyttivät mahdollisuutta hyväkseen. Tässä kuitenkin muutamia!


 Liisan keittiöpyyheidea!


 Kesäkukkasia painettiin keittiön verhokappaan.


Lisäksi painettiin suloisia tyynyliinoja! Nämä tyynyliinat on Airin!



Ja tällainen kranssi syntyi paperinarusta!

2 kommenttia:

  1. Hei! Olisiko mahdollista saada Sinikan tähkämaton ohjetta? On niin hyvännäköinen sidos. :)

    VastaaPoista
  2. Hei kaikille, olen täällä todistamassa, kuinka minusta tulee rikas ja kuuluisa menestyvä malli maailmassa, olen käynyt läpi vaikeuksia vuosia, koska menetin molemmat vanhempani, en voinut edetä matkallani pidemmälle taloudellinen ratkaisu, kunnes viisi kuukautta sitten, tarkoitin ystävää, joka toi minut vapaamuurariperheeseen, aluksi pelkäsin liittyä, koska olen lukenut niin paljon valeuutisia Internetin kautta vapaamuurariperheestä ja jonka nyt tiedän. se ei ole totta, kaikki oli valeuutisia, ja haluan käyttää tätä tilaisuutta hyväkseni sanoakseni suuret kiitokset vapaamuurariperheelle, kaikille tämän perheen veljille ja sisarille. Olen niin kiitollinen tuesta, jota te kaikki annatte minulle, ja ne, jotka pitivät vapaamuurariperhettä pahoina, jotka eivät tunne tämän perheen sääntöjä ja määräyksiä, lopeta tuomitseminen asioista, joista et tiedä, ja lopeta valeuutisten jakaminen, jos olet kiinnostunut liittymään jäseneksi ja nauttimaan vapaamuurariperheen edut, ota yhteyttä alla olevasta osoitteesta lisätietoja,
    WhatsApp; +31 687 329 133
    Sähköposti; info.masonic.oregon@email.cz
    Sähköposti; info.masonic.oregon@gmail.com
    Tai lue lisää meistä Facebook-sivun linkistä; https://web.facebook.com/infomasonicoregon

    VastaaPoista

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...