keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kevätnäyttely kuulumisia


Koskelassa oli kansalaisopiston kevätnäyttely

Siellä oli tietysti muutamia kudontakurssilaisten
kudonnaisia. Sirpa kutoi iki-ihanat keittiöpyyhkeet
ja samoilla langoilla vielä pirtanauhaa
pyyheliinojen rinksuiksi. Kurssilaisten keinutuolin mattoloimesta Liisa ja Raili kutoivat karvalangoilla lämpöiset tuolinpääliset. Liisa puna-ruskean ja Raili kelta-vihreän. Raili kutoi myös tyynykankaan sopimiaan tuolinpäällisiin.


Tässä Liisan kaunis keinutuolinmatto, jossa kuteena käytettiin lahjoituksena tulleita paikkakunnan omien lampaiden villoista kehrättyjä karvalankoja. Myös Raili käytti samoja karvalankoja omassa tuolimatossa.Tuo Arjan kutoma huopakin sopii hyvin. Arja värjäsi omat lankansa huopaan syksyn kasvivärjäyskurssilla.

 
Samaan keinutuolinmattoloimeen Arja kutoi tuon mehevän tuolinpehmusteen jota jo kuvasin aikaisemminkin! Kude on leikattu vanhasta papan kutomasta viltistä, jota pesukoneessa vähän vanutettiin ensiksi.

 


Tässä vielä Railin huopa samaan huopaloimeen, kuin tuo Arjankin ja aivan erin näköinen =)  Bataviatoimikas on kyllä siitä jännä sidos, että voi kutoa niin monilla väreillä ja väri kuin väri tuntuu sopivan, kun loimi ja kude värittävät pintaa yhtä paljon.  Kevään viimeiseksi loimeksi kudontakurssilaiset laittoivat kukkapoppanan ja siitä syntyy kasseja, seinävaatteita ja puusohvan päällisiä. Kuvassa Tanjan kassi.


Dikikuvasta kankaanpainantamalliksi

Pidimme Riitan kanssa dikikuvasta kankaanpainantamalliksi kurssin tässä muutama viikko sitten ja koska minulla ei ollut kamera kurssilla mukana niin otin kurssilaisten töistä Koskelan näyttelystä kuvia.  Kurssilaiset muokkasivat tietokoneella omista valokuvista, mallin kankaanpainantaan ja siitä valotettiin sitten seula. Riitta hoiti kursista tuon tietokone osuuden ja minä toteutuksen kankaalle. Viikonloppu vietettiin ahkerasti kankaita painaen. Tässä  Katjan Mimmi-koirasta ottama valokuva, josta tehtiin kaksi versiota varjot ja valot, niin saatiin kaksi yhteen sopivaa seulaa. Katja painoi Mimmin kuvaa T-paitoihin, laukkukankaisiin jne. 
Leila painoi talventörröttäjä kuvallaan keittiön verhot ja tuo vihreä pellavainen tunikakangas on painettu taotusta korkkiruuvista otetulla valokuvalla. Muistakaa  käydä ihastelemassa, jos satutte näkemään Leilan tuosta kankaasta omellussa tunikassa =)Marita muokkasi mummun vanhasta valokuvasta kankaanpainatamallin, josta painoi joskus aikoinaan marmoroimilleen kankaille tauluja ja mahdollisesti tarjottimiin tulevia kankaita, somistaapa mummun kuva myös olohuoneen paneeliverhoakin. Huomatkaa kuinka hienosti hameen helman ruudutuskin näkyy...
Ette muuten arvaa mistä tämä valokuva on otettu! .... Se ei ole Asteekkien veistos vaan lipaston laatikon metallinen suojuslevy avaimen reijälle ;)
Siitä painettiin verhoakappaa.
Mahtava oivallus ja kuva on Maritan!


Leila ehti vielä painaa perhoskangasta, malli oli löydetty rautaisesta pannunalusesta ja siitä muokattu kankaanpainantaan sopivaksi malliksi. Näin viehkoa kangasta siitä syntyi.

Kaiken kaikkiaan aivan loistavia valokuvaideoita olivat kurssilaiset keksineet vai mitä sanotte tästä Anun kankaasta?  Anu kuvasi mummun autojen vanhat rekisterikilvet ja yhdisti aikaisemmin tehdyn volkkarin omaan kankaaseen! Rekkareista painettiin T-paitoja koko lähisuvulle sekä verhot ja pussilakanat tuolla mallilla!


Ihan älyttömän onnistunut kurssi, joten suosittelen tulemaan mukaan ensikeväänä uudelle kurssille!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...