maanantai 23. joulukuuta 2013

Viimeiset ruskahuovat


Anna-Liisa kutoi ruskahuopaan samoilla väreillä kuin loimi ja samassa tahdissa- todella kaunis niinkuin tuo oikealla puolella Kaynkin kutoma.  Kay halusi ehdottomasti kutoa itselleen huovan, koska loimessa oli hänen lempivärejä. Vielä kun lointa jäi yhden huovan verran, sai myös anoppi joululahjan ;) Nyt uskallan jo paljastaa... se on tuoa alakuvassa oleva ja voitteko uskoa, että tyttö on tänä syksynä oppinut kutomaan ja nämä huovat olivat hänen kolmannet kangaspuilla kudotut työt: matto, poppana ja 2 huopaa!


Kudontakurssilaisilla on todella kaunis huopaloimi ja siitä saa niin perineisen jouluisen näköisiä huopia, ettei muusta väliä! Tanja kutoi tuon kuvassa olevan, Pia ehti viedä omansa jo pois.  Tuo oikealla puolen kudottu ruskahuopa on Arja kutonut itse kasveilla värjätyillä langoilla.


Kudontakurssilaisilla on kiva keinutuolinmattoloimi, mihin Sirpa on tässä kutonut retroväreillä Äänekoskelaisten lampaiden villasta kehrätyillä karvalangoilla. Tumman ruskeassa perinteisessä keinutuolissa tuo näyttää hyvältä! Ihan ei  kuvausrekvisiittana käytetty retrotuoli anna samaa fiilistä!


Pannunalusloimi on nyt tämän näköinen. Rautakaupasta voi hakea pyörörimaa ja oksaleikkurilla katkaista, niin saa näppärästi kaikkien joululaatikoiden alle pitkän pannunalusen. Lointa on kyllä jäljellä vielä joulun jälkeenkin, että tulkaapa kutomaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...