maanantai 29. huhtikuuta 2013

Hauskaa Vappua!


Vappuviikolla olen töissä normaalisti ma, ti ja to! Muutamia kutojiakin  on varannut loimia, joten ihan tavallinen viikko tästäkin on tulossa, vaikka keskiviikkona juhlitaankin Vappua! Ihanaa on, että lumet suli ja narsissit tuossa kulmalla pukkaavat kovasti pinnalle. Pikkusen varovasti saa ajaa kotitalousneuvonnan pihaan autolla, sillä routa on tehnyt monttuja pihatielle. Pelargonia on täydessä kukassa ikkunalla ja kotitalousneuvonnassa talvehtimassa olleet parikat ja cili tuottavat jo hedelmiä, paprikoita on neljä aika isoa, vaikka vihreitä, mutta yksi chili on jo punainen =)

Viime viikolla otin pois mattoja:  Hilkka ja Sinikka ehtivät viedä omansa, mutta tuossa yläkuvassa on Pirjon orvokkimattoja ja alakuvassa Eevan kaunis räsymatto. Kokeilin itse kevään vihreään loimeen  poppanaa ja  siitä tulee mukavan näköistä liinaa. Täytyypä muistaa ottaa kuvia, niin näette! Poppanaan kannattaa varata  kutomisaikoja, sillä niistä saa kivoja viemisiä ja kesäisiä liinoja mökeille ja ihan kaupunkiinkin.


Shaalit laiton karstaukseen ja ne luvattiin toukokuuna aikana palauttaa, ilmoittelen sitten!

Kävin myös kotitalousneuvonnan suunnittelukokouksessa vähän kuulostelemassa ja esittämässä toiveita yläkoululta vapautuneisiin tiloihin, johon meidän olisi tarkoitus siirtyä mahdollisesti ensi syksynä.
Pientä remonttia oli luvattu, saa nyt nähdä miten käy. Tilaa kyllä on ja mikä mukavinta, kaikki samassa tasossa, kun nyt toimitaan kolmessa kerroskessa ja varsinkin kellariin johtavat jyrkät portaat.

Käsityöpajakurssilaiset ja vähän muutkin ovat käyneet kotitalousneuvonnassa painamassa verhoja, sillä  salissa on hyvä painaa itsekseen isolla pöydällä. Maanantaina Ulla kävi painamassa
makuhuoneeseen kauniit ja rauhalliset tammiverhot.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...