sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Hoikkasalin näyttely oli ja meniÄänekosken kansalaisopiston näyttely oli Hoikkasalissa ja tässä muutamia kuvia vielä näyttelystä. Näyttelyssä oli mukavasti esillä kansalaisopiston monipuolista tarjontaa. Tähän poimin töitä lähinnä niistä kursseista, joita itse vedän.


Liisa toi näytille kasvivärjäyskurssilla ja sen innoittamana värjäämiään lankoja, joista oli neulonut villatakin ja villatakista jääneistä langoista vielä läjän sukkia =) Alakuvassa on Tarjan kasveilla- ja sienillä värjättyjä lankoja, sekä itse kasvattetuista morsingoista värjätyt siniset langat, joita värjättiin sinisten värien ja ulkomaisten väriaineiden  kurssilla. Samalta kurssilta on myös Leilan langat valkoisessa kopassa.Käsityöpaja kurssilaisten töitä on seuraavaksi. Käsityöpajassa on keskitytty lähinnä erilaisiin kankaankuviointitekniikoihin ja niistä toteutettuihin töihin. Nämä kaksi ihanaa lasten peittoa on Raijan ompelemat itse painamista ja kuvioimista kankaista. Peittojen kaikki tilkut ja väliosat on toteutettu ihan itse.
Tässä vielä yksityiskohta. Raijan loistava oivallus, leimasimena lapsen kumisaapas!


 Raijan tyyny ja Ullan sininen kangas Muutamia tarjottima omista kankaista.


 Helenan T-paita ja Ullan  laukku, Raijan kappa


Liisan ja Raijan painamia T-paitoja ja Liisan
 kuvioimat tyynyliinat aurinkovärjäyksellä.


Liisa valotti seulan upealla kasvinlehdellä ja painoi 
sillä keittiön verhot vanhoihin lakanoihin.


 Tässä vielä metrikankaita ja kukkotyynyjä


Kudontakurssilaisilta oli vain muutamia töitä, sillä kovin paljon ei ehditty saada valmiiksi. Toki  kaikki kurssilaiset ehti kutomaan selänpesimet ja hartiahuivit, mutta mattoloimesta ehdittiin saada vasta yksi matto, pyyheliinakankaan saimme  rakennettua ja Aulikki ehti sen jo aloittaakin ja lisäksi vedimme jo leveän pellavaliinaloimen puille, mutta se jäi odottamaan rakentamista. Tässä kuitenkin Tarjan kotitalousneuvonnan "Onnen apilaloimeen" kutoma pöytäliina.


Aulikin ja Sirpan hartiahuivit. Tuo ruskeampi on Sirpan kasvivärjäyskursseilla värjäämistä langoista kudottu. Tuo pinkki on Kirsin kutoma puuvillashaali.


Tässä vielä Arjan kutoma punainen matto ja Leilan huovutuskurssilla
 tekemä veikeä viinibägin piilo!


Liisan matto.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänään oli Korpilahden kevätnäyttelyn avajaiset. Tervetuloa!

Korpilahden kevätnäyttely rakennettiin keskustaan vanhan postin tiloihin. Kudonnaisen lisäksi näyttelyssä on maalaus-, keramiikka-, ja ...