maanantai 18. maaliskuuta 2013

Maaliskuu maata näyttää?


Niinhän sitä luulisi, mutta lunta on satanut yli 30 cm lisää maaliskuun aikana ja pakkanenkin on jo viikon verran paukkunut yöisin yli 20 asteen! Ehkä se kevät kuitenkin kolkuttelee jossain? Aurinko on  hellinyt ja kutojat  kadonneet hiihtoladuille, sillä noin upeista hiitokeleistä pitääkin nauttia! Hiljaista ei silti ole ollut, sillä kudontakurssilaiset ovat hiihtokeleistä huolimatta tänäänkin ahkeroineet omien loimiensa parissa!


Viimeviikolla vedimme Marja--Liisan kanssa pyyheloimen ja 140 cm mattoloimen tukille. Tänään sain pyyheloimen  polkusten sidontaa vaille valmiiksi. Huomanna sidon polkuset ja sitten siihen pääsee kutomaan! Yritän aloittaa heti perään mattoloimen rakentamisen, koska Marjatta ja Hilkka ovatkin jo sitä kyselleet. Mattoloimeen on tulossa 6-vartinen ruusukas ja palttina, koska toiveena on puolukkamattoa! Eila kutoi jo ennen hiihtolomaa eteiseen 5 metrisen räsymaton, jossa 6-vartisesta ruusukaasta pomittiin pieni aaltoraita rytmittämään tasaraitoja. Idea napattiin Mallikerta-lehdestä.


Eilan keltaraitainen räsymatto ja
 Pirjon ripsiraidoilla somistettu punasävyinen matto.


Tuijan trikooraitamattojen sarja jatkuu!


Erja kutoi orvokkimattoa, ihanan värinen ja 
vaihteeksi raidotus pohjassa, eikä orvokeissa!


Pirjo kutoi selänhierontaan tarkoitettuja pieniä nyppylämattoja, 
jotka sijoitetaan tuolin selkänojaan. Olisitteko arvanneet maton käyttötarkoituksen?

Ja tässä vielä Pirjon poppanoitakin =)


3 kommenttia:

  1. Ai että on herkullinen tuo Tuijan harmaa-ruskea-valkoraitaisen maton raidoitus! Oikea raidoituksen ilotulitus! Silti yllättävän tasapainoinen.

    VastaaPoista
  2. Upeita kudonnaisia, on ilo vierailla sivuillanne/Kankuritar Torniosta

    VastaaPoista
  3. Kiva kun kävitte! Miekin oon saman kylän tyttöjä, mutta asettunut nyt tänne Keski-Suomeen =)

    VastaaPoista

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...