keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Suloisia, pehmoisia ja ihanan lämpöisiä huopia tuli karstauksesta!


Nämä eivät ole kotitalousneuvonnan uudet verhot, vaikka olisivatkin varsin kauniit meidän saliin vaan Liisan äidin virkkaamat vanhat pitsilakanat, jotka uudistuivat  kansalaosopiston käsityöpajakurssilla. Kurssilaisten kanssa teimme ensimmäisen valotetun seulan vanhoilla pitsiliinoilla ja näin kauniisti se onnistui =)Kotitalousneuvonnassa on ollut mahdottoman mukavaa ja kiireistä. 80 cm leveissä matoissa on koko ajan kutojia. 100 cm mattoloimi kudottiin loppuun, mutta loin jo uuden, koska Eija on tulossa siihen jo ensi tiistaina.  Samalla loin 140 cm mattoloimen, vaikka alunperin olinkin suunnitellut 120 cm leveän, mutta voin helposti kaventaa lointa, jos joku tarvitsee kapeampaa mattoa . Torstaina on tilattava uutta pyyheliinalointa varten lankoja, sillä kudontakurssilaiset ehtivät käyttää puuvillapellavalangat omaan loimeensa. Pyyheliinaloimesta tulee pellavan värinen, sini-vihreillä raidoilla ja luon loimen heti kun saan langat, sillä Anja kävi jo kyselemässä lointa maanataina =)

Kaisa aloitti uuden vaalean huopaloimen viikko sitten ja kutoi siihen kasviväreillä värjäämillä langoilla kaksi huopaa. Langat olivatkin odottaneet käyttöä  yli 20 vuotta, mutta eipä hyvät villalangat miksikään mene ja väritkin olivat hyvin säilyneet. Lankoja oli värjätty, kiventieralla, lupiinilla, veriseitikeillä, samettijalalla, kanervilla, nokkosilla jne. -upea väripaletti, joten siinä oli mukavasti valinnan varaa kutomiseen. Heti kun Kaisa sai huopansa valmiiksi Salme aloitti oman huopansa, joten huopaloimikin on kokoajan varattu!

Maanataina hain paketin postista ja kotitalousneuvonnassa kudotut huovat olivat saaneet pehmoisen karstatun pinnan. Kaiken kaikkiaan 11 huopaa oli karstauksessa, joten varsin mukava säästö tuli postimaksuissa!Kyllä näihin kelpaa kääriytyä pakkasten paukkuessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänään oli Korpilahden kevätnäyttelyn avajaiset. Tervetuloa!

Korpilahden kevätnäyttely rakennettiin keskustaan vanhan postin tiloihin. Kudonnaisen lisäksi näyttelyssä on maalaus-, keramiikka-, ja ...