torstai 29. joulukuuta 2011

Pitsikuvioinen videonauhalaukkuloimi


Kudontakurssilaiset  halusivat laittaa uudelleen tämän pitsilaukkukankaan, jota kudotaan videonauhalla ja värillisillä puuvillalangoilla. Loimesta varattiin osa myös asiakaskäyttöön ja ensimmäisiä laukkukankaita kävi jo Erja kutomassa  kaiken värisillä langoilla. Malli on poimittu Suuri Käsitykerholehdestä ja löytyy se Kauhavan Kangasaitan kudontamalleistakin netistä. Loimen tein ohjetta paksummasta puuvillalangasta tex 74 x2 , tiheys 8, kankaan leveys on 44 cm


Vielä on vähän jäljellä myös toista videolaukkulointa, josta itsekkin kudoin joululahjoiksi muutaman laukkukankaan. Tosi onnistunut kangas myös läpälliseen laukkuun, - vai mitä? Värin vaikutus palttinassa ja kuteen käytin ruskeaa puuvillalankaa ja videonauhaa.
5 kommenttia:

 1. Tuon läpällisen laukun kangas on minulta nyt mennyt ohi, jos olet sen aikaisemmin esitellyt. Todella onnistunut loimi. Mikä sidos siinä on?

  VastaaPoista
 2. loimi on mustaa ja valkoista 6-säik. kalalankaa, tiheys 5, sidos on värinvaikutus palttinassa! Kun kudotaan kahdella sukkulalla toinen videonauhaa ja toinen esim.ruskea puuvillalanka niin loimen toiset langat ei näy, mutta videonauhalla kudotussa näkyy! Tosin loimi täytyy niisiä niin,että kun haluaa ruudun vaihtuvan niin laitetaan kaksi saman väristä loimilankaa peräkkäin.Siinä koko juju ;)

  VastaaPoista
 3. Toinen kuva laukkuloimesta löytyy tammikuun lopulta,kun laitoin loimen asikaskäyttöön!

  VastaaPoista
 4. Ja onko se niin, että kudottaessa ruudut vaihtuu heittämällä sama kude kahdesti ja jatkaa sitten normaaliin tapaan?

  VastaaPoista

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...