torstai 29. joulukuuta 2011

Värikkäitä mattoja ja joululiinojaTuija kävi kutomassa pinkille keittiön matolle jatkoksi eteiseen uudet pirteät matot eikä näissä matoissa kaamosmasennus pääse yllättämään!

   
Liisakin ehti kutoa tyttärelleen joululahjaksi sinisävyisen orvokkimaton.  Kotitalousneuvonnassa kudottiin  vielä monelaista joulupaketteihin viimeisellä joulunalusviikolla!

Onnen apilaa  etsimässä kaitaliinaloimi kudottiin loppuun joululiinoiksi ja päätin samoilla polkusten sidonnalla vetää uutta lointa vanhan tilalle, sillä tilauksia uuteen loimeen on jo rutkasti.Tässä Pirkon ja Tyynen joululiinat.
 

2 kommenttia:

  1. Täsä tulee aloittelijakutojan tyhmä kysymys.. Miten tiheällä nuo joululiinat on kudottu? Niin tiheällä kuin luhaa lyömättä saa vai onko siinä väliä kuteiden välillä? Jotkut sanoo että pitäis niin tiheällä kun vaan saa laitettua ja toiset että loimen tiheydellä.. Kerro sinä ihana ihminen, että miten teidän kudontapaikassa tehdään.

    VastaaPoista
  2. Meillä loimen tiheys on 8 tuossa kaitaliinassa ja ollaan kudottu hieman paksummalla langalla kuin loimi (useimmat Rohdin 6 ) myös merseroitua puuvilla sopii hyvin, koska kuvio tulee paremmin esille. Kuteen tiheys sentillä on vähintään 7-9 riippuen hieman langasta, mutta kevyesti lyödään kiinni edelliseen kuteeseen, liina kutistuu lähes 10% puista pois otettaessa,joten se vetää kuteita vielä hieman tiiviimmälle. Liina saa mielestäni olla napakka ja pellava pehmenee käytössä. Jos tuosta loimesta haluaisi vaikka tyynykangasta tai huivia niin silloin kuteen tiheys voi olla ihan toinen.

    VastaaPoista

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...