torstai 17. marraskuuta 2011

Onnenapilaa etsimässä


Vuokko kutoi jo kolme pellavaista liinaa kolmella erilaisella poljennalla. Ylimmässä suora poljenta, sitten kärjellinen ja lopuksi monimutkainen ja huolellisuutta vaativa, joka muodostaa nuo onnenapilat, kun tarkasti katsoo.
Malli löytyikin sattumalta Loimien Lomassa lehdestä 1/2003, tosin vasta sitten, kun liinaa oli jo kudottu! Vuokko oli saanut mallin Rovaniemeltä ja sieltä se kulkeutui tänne meille! Todella kaunis ja upea liina! Lointa on kaksi viikkoa kudottu ja se on loppuun varattu, mutta kovasti olisi kysyntää myös uudelle loimelle, että ehkäpä voisin asiaa harkita keväämmällä!

Aikamoisella huiskeella on myös huopalointa kudottu, sillä kolme huopaa on jo tukilla ja loput varattu! Eli loimi loppuu reilusti ennen joulua. Olisi tietysti mukava jos ehtisin laittaa uuden jouluksi, mutta saa nähdä. Tarjouskaitaliina on lähes loppu ja niihin puihin pääsenkin laittamaan sitä silkkivillaista mustaa kaulahuivia ensiviikolla, joten alustavia varauksia voi tehdä!

Huom! Ensiviikolla olemme tekemässä kimppakyydeillä  retken Laukaaseen käsityökauppa Kretliiniin eli autottomatkin pääsee mukaan!

4 kommenttia:

 1. Kauniita pellavaliinoja! En vain tosin löytänyt tuota mallia kyseisestä mallikerta -lehdestä.
  Laita ihmeessä uusi kierros samaa lointa, jos kerta innokkaita kutojia olisi! Tulisin itsekin jos Jyväskylästä pääsisi sinne helposti :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis loimi. Mistä tuon muunnellun toimikkaan sidoksen löytää?

  VastaaPoista
 3. Täytyypä tarkistaa kun menen maanantaina työmaalle, että muistinko lehden oikein,sillä päivitän blogia kotoa käsin, kotitalousneuvonnan tietsikka kun on NIIN vanha! Äänekoskelle kuljen itsekkin Jyväskylästä, että sovittaessa voin ottaa kyytiläisen.

  VastaaPoista
 4. Malli löytyykin Loimien Lomassa lehdestä 1/2003!

  VastaaPoista

Tänään oli Korpilahden kevätnäyttelyn avajaiset. Tervetuloa!

Korpilahden kevätnäyttely rakennettiin keskustaan vanhan postin tiloihin. Kudonnaisen lisäksi näyttelyssä on maalaus-, keramiikka-, ja ...