perjantai 10. toukokuuta 2019

Tikkakosken kevätnäyttely 2019


 Tikkakosken kudontaryhmässä saatiin taas runsas ja hieno näyttely aikaiseksi. Mahtavaa miten paljon kaikenlaista lukuvuoden mittaan on saatu kudottua! Eikä tässä edes kaikki, sillä paljon on jo lähtenyt maailmalle ja käyttöön!

Täällä kudottiin taas runsaasti erilaisia pyyhe/kaitaliina kankaita, aaltotoimikas hartiahuivia, muutamia huopaloimia ja poncojakin  sekä erilaisia poppana/mattoloimia!  Teemana oli perehtyä erityisesti 
Gollingwood-tekniikkaan ja siihen luotiin mattoloimi.
Muutamia Golligwood mattoja ehdittiin kutoa, mutta kyllä noiden puiden virittäminen oli työlästä, että saa loimilangat tasaisesti nousemaan!
Syksyllä jatketaan ja silloin loimi on valmiina odottamassa =) 6-vartista ruusukasraitaa ja veikeitä raitoja!Turkoosin sävyjä huovissa ja "kukka"-poppanoissa! Käänettiin myös kangaspuut, että pääsevät näyttelyyn, jos niissä vain oli työ kesken!


 Seija oli ommellut poppanakankaasta kassin ja pikku laukun. Kurssilaiset suunnittelivat mustavalkoisen poppanaloimen, mistä myös nuo kangaspuissa roikkuvat Anna-Liisan kutomat tapletitkin on kudottu. Kuteena käytetty muovikudetta.
Pompulamattoa kudottiin 165 cm leveänä täällä. Käytännössä malli on kolmen langan ripsi ja palttina. Ohuempi kude aina palttinassa, kuten juutti, paperinaru, pellavanaru, ohut moppilanka tai 18- säik. kalalanka. Kuvassa  myös Anitan kauniita ruusukasmattoja.Anna-Liisan värinvaikutus paltinassa, kalalankaloimessa.


 Kesäisiä mattoja ja poppanoita! Erjan "blingblig"- poppana hopealla säväytettynä ja
rauhallinen raidallinen poppanaliina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...