perjantai 10. toukokuuta 2019

Maaliskuu ja huhtikuu oli kiireistä kudontarintamalla


Korpilahden kudontaryhmään saatiin damastipuut pystytettyä aika monen kutojan voimin.  Olin jo pitkään haaveillut, että erikoispuita pitäisi voida kierrättää kansalaisopiston kudontaryhmissä ja nyt se sitten toteutui. Vähänkö oltiin innoissamme, sillä osa on harrastanut kudontaa jo kymmeniä vuosia ja vielä ehtivät opettelemaan damastipuut! Itsekin pääsin verestämään  opiskeluaikaisia taitoja ja muistoja  ( noin 30 vuoden takaa =D)


 Joukon kuopus Nina päätti aloittaa ja voi taivas mikä idea!!!


Muissakin kudontaryhmissä tapahtui vaikka mitä, tässä Kaisan tyylikästä mustaharmaata käytävänmattoa!


Opiston kurssilaiset suunnittelivat värikkään huopaloimen ja antoivat sille nimeksi Welmu. " Tätä kudotaan rohkeudella" - tuumasi Sanna, kun kysyttiin millaisilla väreillä he aikovat loimen kutoa!

 Tämä matto on asiakaspuolelta käsityöneuvonnasta, sinne haluttiin samallainen mattoloimi, kuin opiston kudontaryhmässä oli ja Tarja toteutti sen poppanakuteella ja räsyllä. Malli on "antiikkia", tässä kuva vertailun vuoksi juutilla ja trikoolla kudotusta Seijan matosta vielä.


Seijan toinen matto on kaunis trikoomatto, missä hän kokeili erilaisia ruusukaskuviointeja.


Sannin toinen trikooraitamatto ja aika hyvin natsaavat vierekäin!!


Marjatan veikeä idea pampulamatosta, missä palttinapohjassakin 18-säikeinen kalalanka vaihtaa myös raidoissa väriävälillä. Toimiva ja kaunis kokonaisuus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...