perjantai 20. huhtikuuta 2018

Tänään rakennettiin Tikkakoskella kevätnäyttely. Tervetuloa 21.-22.4 lauantaina ja sunnuntaina katsomaan klo 12-15!


Kevätnäyttelyssä huomaa, miten valtavasti upeita kudonnaisia lukuvuoden aikana on syntynyt, vaikka kaikki ei edes ole tässä, sillä paljon on jo käytössä ja annettu maailmalle, silti runsain mitoin riitti näyttelyynkin.

Tänä vuonna  kudontakurssilla on  ahkerioinut kolmetoista naista ja kudottuja metrejä on syntynyt kymmeniä: erilaisia mattoja, kaitaliinoja, pyyheliinoja, selänpesimiä, poncoja, huopia... Erityisesti olemme paneutuneet Kiikkalaiseen perinnemattoon: missä maton mallikerta suunnitellaan ennen kudontaa, kuteet pätkitään valmiiksi tiettyyn mittaan ja kudotaan vasta sitten matoksi.
Ruusukasmattojakin on syntynyt monenenlaisia. Vaikka usein kyseessä on perinteinen räsymatto voi sen suunnittelun taustalla olla ajatus, tarina tai maisema, miten värejä on mattoon sommiteltu.
Kerttu kutoi kaikenlaisia langanloppuja tuolinpäälisiksi tai pöytäliinoiksi.


 Pyyhe/laude/kaitaliinaloimia ehti olla kolme ja tässä
 mukavan näköistä käsipyyhesarjaaPoncoja tehtiin syksyllä lahjoiksi ja tässä poncoja,
 joita kudottiin ihan omaan  käyttöön!


Toinen aihe kurssilla, johon erityisesti perehdyttiin oli japanilainen luovakudonta= Saori . Saorissa ei tarvitse pelätä virheitä,se lähtee siitä, että kaikki on oikein ja sallittua. Lankojen annetaan vain viedä ja kudonta lähtee sisimmästä. Loimi luotiin fiiliksen pohjalta ja niistä langoista, mitä kurssilaiset toivat mukanaan. Loimesta on kudottu pieniä pussukkakankaita, kassikankaita ja tyynyjä. Terttu toteutti Saorihengellä liivin!

Helma saa kupruilla, sillä loimeen on kudottu villa- ja puuvillalankoja, jotka pesussa kutistuivat eritavalla. Se on ihan sallittua, sillä kankaat ovat yksilöllisiä. Se luo persoonallisen tyylin Saorivaatteisiin.Katsokaa miten upea idea oli liivin kiinnitys! Loimilangoista jätettiin etureunaan hapsut ja napille lenkki. Terttu on tehnyt itse myös napin... ihana!!!Seijan ja Sirkka-Liisan keväisi kasseja ja Tuulan pikkupussukoita.

Tässä muutama Tertun Kiikkalainen ja pieni räsyryijymatto Tässä Tuula kutoo puutarhasohviin tyynykankaat ja Raija kokeillut 
hauskasti erilaisia ruusukasraitoja mattoonsa.1 kommentti:

  1. Kylläpä onkin monenlaista kaunista teillä syntynyt :) Hyvää kevään jatkoa kaikille!!!

    VastaaPoista

Tänään oli Korpilahden kevätnäyttelyn avajaiset. Tervetuloa!

Korpilahden kevätnäyttely rakennettiin keskustaan vanhan postin tiloihin. Kudonnaisen lisäksi näyttelyssä on maalaus-, keramiikka-, ja ...