lauantai 28. huhtikuuta 2018

Tänään oli Korpilahden kevätnäyttelyn avajaiset. Tervetuloa!


Korpilahden kevätnäyttely rakennettiin keskustaan vanhan postin tiloihin. Kudonnaisen lisäksi näyttelyssä on maalaus-, keramiikka-, ja ompelukurssien töitä. Näyttelyssä valtaosa matoista oli kiikkalaisella mallilla tehtyjä, sillä lähes jokainen kurssilainen toteutti oman kiikkalaisen maton. Toki ruusukasmattoja tai yhdistelmää, eli kiikkalainen ja ruusukasraidat, kuten näissä Helenan herkkumatoissa! Kaarina teki Kiikkaan ystävälle lahjaksi kiikkalaisen. Matto vaan toteutettiin Korpilahdella ;)

Paljon kudottiin myös keinutuolinmattoja ruusukasloimeen. Kuteena ohutta trikookudetta tai onteloa, palttinat kudottiin kalalangalla, jolloin kuviot nousevat pääasiaan.
Kirstin kaunis "kukkakuja" matto. Samaan loimeen, mutta mustaan kudottiin myös Sadun värikkäät kukkakujat. Malli löytyi Mallikertalehdestä 2017
Tässä Paulan valkomusta ruusukasmatto, Eijan keinutuolin matto
 ja Sadun joulumatto...kaunis kukkakuja.
 Kirstin marraskuun aamu, kiikkalinen ja taustalla ripsiliinoja. Tellervon kiikkalainen alakuvassa. Ylös poimutettiin kurssilaisten kutomia saorikankaita.
'
Kirstin upea savannivärityksellä oleva kiikkalainen ja Kaarinan sukkahousuilla ym. kudottu  loimiripsi. Toisen Kirstin ontelopoppana tuolin päällä.


Tässä lähikuva mallikerrasta:

Ihan oven pielestä lötyy vielä Telervon ja Eijan kiikkaliset. Muutama poppanakin on saatu aikaiseksi ja samassa loimessa ruusukasta harmaa musta on Paulan ja keltakuvioinen Eijan.


Korpilahden ryhmässä luotiin myös saoriloimi. Tässä alustavasti metrikankaana Kirstin, Kaarinan ja Eijan. Tellervo ehti aloittaa tunikan ompelun. Näyttelyssä se oli vasta harsittu kokoon, mutta siitä sai jo loistavan kuvan upeasta lopputuloksesta!

Kirstin saori on kudottu itse kehrätyistä langoista ja 
niista on tarkoitus ommella jakku.
 Kristiinan yhdistelmä pajua, poppanaa ja nappeja!

 
 Vuokon shaali ja ompeluryhmän kotelomekko sopivat yhteen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tikkakosken kevätnäyttely 2019

   Tikkakosken kudontaryhmässä saatiin taas runsas ja hieno näyttely aikaiseksi. Mahtavaa miten paljon kaikenlaista lukuvuoden mittaan ...