keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Kudonta paniikkia!

Ei tämä ole pelkästään minun kuvitelmaa, että täällä on kova tohina kangaspuiden ääressä. Tein laskelmaa mattometreissä kolmelta viikolta ja arvatkaapa paljonko sain? Yhteensä 53 m erilevyisiä mattoja!!!!!


Kuvassa on vain 20 m loput on jo viety pois tai tuolla tukilla! Marjatta kokeili tähkäpoppanaan kaislaa ja katsokaa miten upeaa syntyy! Liisa aloitti pyyhe/kaitaliinaloimen ja näin kaunista pöytäliinaa siitä saa.


 Metreistä puheenollen: villahuopia on kurssilaiset kutoneet kolmessa viikossa 3 x 2,40 ja 90 cm leveää hartiahuivia 2 x 2,40 lisäksi kurssilaisten pyyhekangasta n. 5 m ja perintöpellavaakin on syntynyt 50 cm, tähkäpoppanaa on kudottu ainakinn 6 m eli jos kaikki laskettaisiin yhteen niin kolmessa viikossa on syntynyt kutomalla 76,50 METRIÄ!!!Tämmöinen tohina viime viikolla...kutomassa Erja, Marja, Liisa, Raija, Salome, Arja, Tiina ja toinen Arja. Pirkko oli luomassa itselleen kesäksi mattolointa ja Pirjo auttoi minua huopaloimen kanssa, että ehtisin saada sen kudontakuntoon kun siihen on jo jonotuslistaa...Tyhjennettiin taas yksi tukillinen mattoja... kuvassa Erjan turkoosimusta...

Ikinä ei kutomossa ole ollut näin vilkasta Kotakennääntiellä kuin mitä täällä on näinä viikkoina ollut! Uudet tilat ovat hyvät ja valoisat ja mikä sen somempaa, kuin istua vierivieressä louskuttamassa kangaspuita.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...