torstai 11. helmikuuta 2016

Kutomossa aika tohina


Niin se tammikuu vaihtui helmikuuksi ja edelleenkin tämä kotitalousneuvonnan kohtalo huolettaa.  Kutojinen mielipidekirjoitus julkaistiin Sisä-Suomen lehdessä 29.1. sekä Äksän nettilehdessä. Molemmissa Äänekosken kaupunkilehdissä on asiasta kirjoiteltu kiitettävästi ja kannettu yhteistä huolta kutojien rakkaan harrastuspaikan kohtalosta. Samana päivänä kotitalousneuvonnassa kahviteltiin ja tutustuttiin uusiin, valoisiin ja toimiviin tiloihin. Liisa oli leiponut pikkuleipiä ja suolaista piirasta! Oli mukava nähdä vanhoja kutojia ja muita tuttuja :)

Kutojien kanssa toivomme, että jostain " sukanvarresta"  löytyisi lisärahoitusta harrastustoiminnan jatkamiseen, ettei  ihan oikeasti tarvitse pistää ovia 1/2 vuodeksi kiinni maaliskuun lopussa kesken parasta kudontasesonkia!

Kaikesta huolesta huolimatta kotitalousneuvonta elää vilkkainta kudonta-aikaa, lähes kaikissa puissa on kutoja! Ongelmana on vain, että uusiin toimitiloihin saimme vain 10 avainta kutojien käyttöön ja nyt ne on kokoajan menossa! Viikonloppua varten pitää sopia yhteisiä kudonta-aikoja, kun kaikille halukkaille ei löydy avaimia. Onneksi ovia kolistelemalla sisälle kuuluu, ja joku voi silloin tulla avaamaan. Yläkuvassa Sinikan kaunis "aallokko" matto. Ihana perinteinen mattomalli ja tosi suosittu! Loimen leveys on 120 cm


 Liisan perinteisiä räsymattoja.


 Tässä vaalean punainen namupala - Marjan "mansikkahattara"
Siiri taas kutoi  ruusukasmattoon kaikki trikookuteiden loput. Maton pinta on elävä, koska palttinan lisäksi poljettiin ruusukaspolkusia.


Sirpa kutoi ruusukasloimessa pitsiraitamattoa. Toisi kiva idea oli kahdella värillä kutoa raidan molemmin puolin ruusukaspitsejä. Kaiteella on Eijan raitamatto räsyistä!
.

Kudontakurssilaisilla on haasteellinen 8. lla varrella oleva toimikas puuvillapellavaloimi kaitaliinaan tai pyyhkeisiin. Mutta voi miten kaunista kuviointa sillä saa. Malli otettiin 3/2014 Mallikertalehdestä. 


 Kudontakurssilaisetkin ahkeroivat omissa loimissaan tässä Silja on aloittanut kurssilaisten suunnitteleman "hempeän"-huovan.


Kotitalousneuvontaan kannattaa nyt poiketa tutustumaan, sillä kangaspuissa on monenlaista kivaa meneillään! Paikalla olen ma,ti ja pe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...