maanantai 30. maaliskuuta 2015

Uusi mukava poppanaloimi ja kevätpoppanoitaPirjo kutoi nuo pirteät pääsiäisliinat ja Eeva sitten nuo loput poppanat. Tuo valkoisella pohjalla oleva liina on kivasta moderni, että otinpa toisen kuvan tuosta tyylikkäästä raidoituksesta! Simppeli raita kahdella sukkulalla heitettynä ja väliin muutama heitto pohjaväriä, - tyylikäs, vai mitä?Tässä tarkempi kuva Eevan raidoituksesta.

Sitten uuteen loimeen:)

 Alakerrasta löytyy 110 cm poppanaloimi, johon mallin muokkasin Lankavan mattomallista. Sidos on pohjalainen kilpikangas ja mallista saa muutamia tosi kivoja kuoseja poljentaa vaihtamalla! Mikä mukavinta poljentaohjeita on neljään erilaiseen malliin! Pirjo halusi kokeilla :)
 Tosi hienoja!  Itsekin mieli tekee kutoa muutamia tyynyjä kesäksi kuistin penkille, erilaisilla poljennoilla, samoilla väreillä!


Tässä mallissa on violetti samettilanka pohjakuteena palttinassa ja kuviokuteena moppilangan tyyppinen lanka. Alemmassa mallissa on pohjakuteena valkoinen samettilanka ja kuviokuteena poppana. Poppanasta tulee jämäkän tuntuista, mutta silti sopivan notkeaa tyynyihin, sängynpeittoihin ja pöytäliinoiksi. Kutominen on ihan helppoa, kun seuraa poljenta ohjetta joka toistuu. Loimeen on muutamia varauksia, mutta vielä ehtii varata kudonta-aikaa.

 

Pirjo ehti jopa ommella tyynyksi saakka =)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...