tiistai 3. kesäkuuta 2014

Viimeinen viikko ennen kesälomaa!

Tämä viikko alkoi tietysti astiainpalatusrumballa kevään ylioppilasjuhlista, eikä se tähän lopunut, sillä ensi viikonloppuna on rippijuhlia aika monessa Äänekoskelaisessa kodissa, joten astiat lähtivät uudelleen kiertoon! Kotitalousneuvonnasta saa vuokralle astioita ja kahvinkeittimiä, sekä kaikkea tarpeellista juhlia varten. Monet osaavatkin palvelua käyttää. Vuokra-astioina on  valkoista Arabian Artica Resta- sarjaa: kahviastasto 80 hengelle sekä salaattilautasia ja ruokalautasia 50 hengelle! Lisäksi on vielä 80 hengelle kahviastiasto Arabian Polar-sarjaa. Eli pistäkääpäs mieleen kun tulee tarvetta ;)

Tällä viikolla olen yrittänyt saada kangaspuita tyhjiksi, ettei kenenkään töitä jäisi kesäksi ja jos joku haluaa käydä kesällä itsekseen kutomassa niin pääsee aloittamaan tyhiin puihin. Muutama onkin hakenut kesäkudontaa varten avaimen, siinä toivossa, että jos sadepäivä yllättää... Kesäkutojat voivat jättää työnsä puihin tai ottaa pois, mitata itse käytetty loimen osuus eli hapsut mukaan lukien, laittaa  ylös itselle tai seinälle sillä edellytyksellä, että osaa tehdä seuraavalle kutojalle alkusolmut =)  Rätingin voi käydä elokuussa hoitamassa! Palaan lomilta näillä näkymin maanataina 4. elokuuta.

Viime viikolla kuvasin vihdoin kunnolla Tanjan pirteän kesämaton...170 cm leveä 2,80 pitkä, joten on matossa kokoa.Myös Hilkka kutoi uuden vaalean kesämaton 1,35 cm x 2,10 cm. Matossa on 6-vartisesta ruusukaasta yksi polkunen ja palttina. Torstaina otan loput matot ja poppanat pois ja tähänkin mattoon on kudottu kapeampi kaveriksi, mutta se on vielä puilla.


Olen lomalla 5.6 - 4.8 välisen ajan ja vielä torstina ehtii sopia kesäkudonnoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänään oli Korpilahden kevätnäyttelyn avajaiset. Tervetuloa!

Korpilahden kevätnäyttely rakennettiin keskustaan vanhan postin tiloihin. Kudonnaisen lisäksi näyttelyssä on maalaus-, keramiikka-, ja ...