maanantai 24. maaliskuuta 2014

Maaliskuu on jo pitkällä, aurinko paistaa ja kangaspuut kolkkaa!


Kangaspuut kolkkaavat ahkerasti ja muutamia mattoloimia on kudottu loppuun, mutta uusiakin olemme saaneet puihin. Pirjo aloitti uuden tähkä- maton kutomisen viikonloppuna ja kyllä on kaunis malli ja matto! Kannattaa käydä katsomassa ja kunhan saamme toisenkin maton kudottua niin otan sitten pois ja kuvaan ne! Samalla kun poikkeaa voi ihastella Tanjan pirteää olohuoneen mattoa, jota Tanja  parhaillaan kutoo. Tanjan matto on tehty 175 cm leveään 6- vartiseen toimikasloimeen. Loimesta löytyy kivoja mattomalleja muitakin...

Sinikka on ahertanut kesämökin uusien mattojen parissa ja viereisellä mallilla on kudottu  4 pitkää mattoa ja muutamia leveämpiä mattoja löytyy vielä tukiltakin =)


 Sinikan mattotukilta tuli myös Sarin 3 mattoa! Kuvassa Sarin pirteä punainen matto!


Kayn työkokeilu loppui ja tuntuu hassulta, että kuinka nopeasti  se  6 kk vierähti. Oli mukava saada niin reipas apulainen tänne kaveriksi ja paljon näppärämmin ehdittiin laittaa uusia loimia kudottavaksikin, kun olimme kaksin. Hiihtolomalla Kay kävi kutomassa orvokkimallilla uudet keittiönmatot ja olipa osannut auttaa pulaan joutunutta paria kutojaakin, kun minä vain hiihtelin Lapissa ;)Paperinaruloimi kudottiin Pirjon toimesta loppuun, ja tässä vielä viimeiset kaitaliinat. Aika mukavan näköiset pääsiäsliinatkin siitä saatiin.

Vähän mietin, pitäisikö sittenkin laittaa vielä uusi loimi?  Seuraavaksi on luvassa poppanaa, sillä sitä on kovasti kyselty, mutta nyt vaihteeksi keväään kunniaksi vaalealla loimella.

Iloisen näköistä pääsiäisliinaa saa myös meidän laude/kaitaliina loimestakin, vaikka leveys onkin 63 cm.  Tässä on kudottu värillisillä pellavalangoilla ja loimi on puuvilla 60% ja pellavaa 40%. Kuteita saa hankittua meiltä, sillä pellavaa ei taida muilla olla varastossa Äänekoskella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänään oli Korpilahden kevätnäyttelyn avajaiset. Tervetuloa!

Korpilahden kevätnäyttely rakennettiin keskustaan vanhan postin tiloihin. Kudonnaisen lisäksi näyttelyssä on maalaus-, keramiikka-, ja ...