lauantai 28. syyskuuta 2013

Kohta on jo lokakuu


Kotitalousneuvonnassa on luotu uusia loimia ja rakennettu mattokankaita puille. Kay on oppinut rakentamaan kankaita ja pian on ihan ensimmäinen ripsiraidallinen mattokin kudottu =) Muutamia kutojiakin on ilmojen viiletessä ilmaantunut ja varsin moni käy päivittäin katsomassa ja suunnittelemassa syksyn tulevia kudonnaisia.

Koskelan kudontakurssi alkoi ja kurssilaisia on yhdeksän, joten aika moinen hulina on aina kurssipäivinä kutomossa. Ensikertalaiset pääsivät heti loimenluontioppiin ja aloitimme keinutuolinmattokankaalla, johon mattoloimeen kudotaan vanhasta viltistä leikatuilla suikalella tai villamattolangalla pehmeää pintaa. Innolla odotan ensimmäisiä valmiita töitä! Samanaikaisesti suunniteltiin jo seuraavaksi loimeksi  leveää shaalia tumman harmaalla ja -ruskealla sekä luonnon valkoisella huopalangalla. Shaalilointa piristetään joulunpunaisilla raidoilla. Porukalla työt kyllä joutuvat!

Sinikka on käynyt kutomassa muutaman maton ja tässä Sinikan pitkä käytävänmatto ruusukasraidoin.


Sinikka  opasti myös tyttärensä kutomisen saloihin ja alakuvassa on Elinan itse suunnittelema ja kutoma matto.

Näin se menee ja perinne siirtyy eteenpäin, mikä on hieno asia! Tänne voi hyvin tulla kutomaan yhdessä, sillä monesti voi kutoa vaikka vierekkäisissä puissa! Itsekkin toin pojat pieninä kokeilemaan päiväksi pariksi kutomista ja meidän Ville kutoikin puolet lastenhuoneen matosta 12- vuotiaana, äiti kyllä auttoi ja kutoi toisen puolen ;)  Enää poikia ei saa  kutomaan, sillä niillä on jo muut menot ja kiinnostukset...mopot ja semmoiset...mutta ehkä joku kipinä jäi, - muistikuva siitä, että kutominen oli kivaa!Suunnittelin lämpöisen ruskansävyisen shaaliloimen ja luomisenkin aloitin  jo osittain viime torstaina. Tosin vihreän langan jätin lopulta pois, koska sitä oli liian vähän varastossa, sen tilalle otin syvän punaisen, joka värinä tuo lisää lämpöä loimeen.


 
Sidokseksi on suunnitelmissa välillä kärjellinen murtotoimikas:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tänään oli Korpilahden kevätnäyttelyn avajaiset. Tervetuloa!

Korpilahden kevätnäyttely rakennettiin keskustaan vanhan postin tiloihin. Kudonnaisen lisäksi näyttelyssä on maalaus-, keramiikka-, ja ...