maanantai 29. lokakuuta 2012


Kunnallisvaalien jälkeinen maanantai alkoi hiljaisena kotitalousneuvonnassa, mutta kummasti iltapäivää kohden päivä vilkastui suorastaan ruuhkaiseksi =) Liekkö talviaikaan siirtyminen syynä vai aamu-unisuus?

Kummasti aika rientää, ja välillä tuntuu ettei mitään saa aikaiseksi tai ainakin suunnitelmat siitä mitä kuvittelee päivän aikana tekevänsä muuttuvat, kun vähän väliä joku tupsahtaa käymään ja kyselemään.  Viime viikollakin kuvittelin torstaina luovani jo sinisen huopaloimen valmiiksi, mutta neuvoinkin koko päivän  paria aloittelijaa kutomisen saloihin! Mukavaahan se on, että uusia kutojiakin löytää kotitalousneuvontaan! Tosin perjantaina loimitukki oli kuitenkin mennyt jumiin ja Marjon kutominen pysähtynyt siihen. Tänään sitten päästiin jatkamaan mattoa.

Leveään mattoon on nyt kovasti kysyntää ja voi olla, että joudun pian luomaan uuden loimenkin. Aamupäivästä asiakas kävi luomassa itselleen mattoloimen ja minäkin pääsin aloittamaan mustikansinisen huopaloimen iltapäivästä, huomenna luomistyö jatkuu. Mallu kutoi viikonloppuna harmaan huopaloimen loppuun ja tänään otin jo ensimmäisen varauksen seuraavaan vaaleaan huopaloimeen. Suunnittelinkin laittavani kaksi huopalointa vielä ennen joulua, kun  sopivasti on kahdet leveät puut vapaana.

Nuo yläkuvassa olevat Raijan matot otin viime viikolla puista ja tänään Raija ilmaantui kuteineen aloittamaan seuraavaa mattoa! Mattoloimia on vapaana, joten hyvin voi tulla kyselemään vapaita loimia kuteiden kanssa, 50 cm poppanaankaan ei ole kovasti tunkua, että kutomaan vain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti