keskiviikko 29. elokuuta 2012

Huopia karstaukseen!


Keräilen kotitalousneuvontaan karstattavaksi tarkoitettuja huopia  ja lähetän niitä yhteislähetyksenä eteenpäin, näin säästetään postimaksuissa =) Muutamia on jo tullutkin, kuten tuo Erjan kesällä kutoma namuhuopa maitokahvinväriseen huopaloimeen. Olen paikalla normaalisti, ma, ti ja to. Tuokaa viimeistään 11.9 mennessä.

Kotitalousneuvonnassa on ollut hiljaista, sillä kaikki ahkerat kutojat taitavat olla vielä syystöissä, kun säilöntä aika on parhaimmillaan. Nyt on ollutkin hyvää aikaa luoda loimia ja rakentaa kankaita. 50 cm poppanaloimi vedettiin tukille maanantaina, vuoroa odottelee jo 90 cm poppanaloimi ja  kunhan Koskelan kansalaisopiston ilmoittautumiskiireet hellittävät niin saan apuvoimia loimen vetoon.  Tiistaina suunnittelin harmaansävyistä uutta huopalointa ja odottelen lankalähetystä Tekstiiliteollisuudelta, että pääsen sitä luomaan.

Kansalaisopistossa pidän parikin kasvivärjäyskursseja, ilmottautukaa kursseille jos kiinnostaa värjätä vaikka omat huopalangat, langoista saa myös ihanan värisiä lankoja syksyn neuletöihin. Lankojen värjäyksen maailmaan ja aikaisempien kurssien tuotoksiin pääsee sivupalkista klikkaamalla langan lumoissa blogia!

Opetan kansalaisopiston kudontakurssilla, se  alkaa ti 11.9, siellä perehdytään perusteellisemmin kudonnan eri vaiheisiin, suunnittellaan yhdessä  kudottavia loimia ja rakennetaan kankaita. Kurssista on myös apua, jos kutomisen aikana tulee ongelmia niin osaa niitä itsekin ratkoa =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...