maanantai 14. toukokuuta 2012

Kesä jo kurkistaa...


Kutomossa on ollut mukavan vilkasta, vaikka kevät on ollut tosi pitkissä kantimissa, välillä satanut räntää ja jäätävää  tihkua, joskus harvoin aurinko paistanut pilvettömältä taivaalta, kuin luvaten parempaa ehkä se kesä joskus... Runsas kuukausi sitten laitoin uuden mattoloimen puihin, jota Eeva kokeili ensimmäisen.  Malli on kevään  Mallikerrasta  ja kudottuna helppo toteuttaa, sillä kuvio tulee niisinnästä! Matto kudotaan suoralla poljennalla neljälle polkuselle ja kolmella eri värisellä sukkulalla - siinä koko juju!  Mattoon tulee vähän kolmiuloitteinen vaikutelma ja kaunis rauhallinen kuvio!



Koskelassa oli myös kansalaisopiston kevät näyttely. Kiitos kudontakurssilaiset, kun toitte ahkerasti  töitänne näyttelyyn! Näyttelyssä oli mm. nämä Siirin ja Tarjan huovat esillä. Huopien alla on Siirin syksyllä kutoma matto. Aulikki aloitti  kurssilaisten puuvillashaalin ja kyllä kannatti, sillä shaalista tuli tosi kaunis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...