torstai 31. toukokuuta 2012

Toukokuu vaihtuu kesäkuuksi


Hartijahuiviloimi loppui, itse kudoin toiseksi viimeisen lahjaksi ja Liisa kutoi viimeisen valkoisella. Alemmassa huovassa käytettiin suoraa poljentaa ja saatiin oikein tyylikäs ja kaunis pinta.  Ristitoimikas osoittautui yllättävän vaikeaksi pysyä kärryillä poljennassa, sillä paperilla se näytti tavattoman helpolta. Poljentavirheitä tuli helposti, -myös minulle! Joskus olisikin hyvä ehtiä kokeilla uusia loimia ennen asiakkaita, varsinkin erilaisia poljentoja niin osaisi suositella aloittelijoille helpompia ja kokeneemmille vaikeampia vaihtoehtoja.


Maitokahvin värisestä shaaliloimesta on kudottu jo kolme huopaa ja elokuussa on  tarkoitus koota shaaleja yhteislähetykseen karstattavaksi. Salme kutoi kokonaan valkoisella, oikealla on Hilkan ja päälimmäiseksi heitin Aulikin herkullisen pinkillä ja beigellä kudotun shaalin. Seuraavaksi shaalin aloittaa Tarja,  mutta se menee jo kesään.


Kesää ei voi ajatella ilman räsymattoja  ja niitä on kudottu varsin monia tämänkin kevään aikana. Tässä Eevan ja Tyynen sinisävyinen matto.


Hilkan mattoja!


Tyyne kutoi poppanaloimeen ripsillä ja raanulangoilla keinutuolinmaton ja tyynyn.


Eeva kutoi samaan loimeen poppanan ja samalla loimi loppuikin.  Uutta laitetaan sitten elokuussa, kun palailen loimilta.Kotitalousneuvonta on kiinni 6.6-12.8.2012 välisen ajan,  mutta  jos haluat kesällä käydä kutomassa niin  vielä ehdit hakea avaimen ja sopia asiasta ma 4.6 - ti 5.6.

1 kommentti:

  1. Toinen on tosi kaunis. Onko se villa tai puuvilla - lanka ?

    VastaaPoista