maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kotitalousneuvonnassa on monenlaisia loimia tarjolla!


Kaija kutoi 100 cm mustaan mattoloimeen raikkaan maton tyttären lasikuistille. Alakuvissa on kudontakurssilaisten muurahaisenpolkumattoa Siirin violetin sävyinen ja Kirsin pirteät lastenhuoneen matot. Muurahaisenpolku on vanha perinteinen mattomalli, mutta mattoja katsoessa ymmärtää hyvin, miksi se edelleenkin viehättää. (Myös ukkolan akoilla on samanlainen loimi)Kudontakurssilaisten puuvillashaaliloimi on kudontakunnossa ja vähän ehdittiin kokeilla kuteiden väritystäkin. Toivottavasti piahkoin saamme ensimmäisen huovan valmiiksi, sillä kansalaisopiston kevätkausi on jo lopuillaan.Maitokahvin värinen villashaaliloimi, jonka loin pari viikkoa sitten meni kuin  kuumille kiville ja kutojia ilmestyi viikossa niin, että loimi varattiin loppuun. Voi olla, että loimesta saadaan vielä  yksi huopa, kun kaikki on omansa kutoneet, mutta sitä ennen ei uusia varauksia  oteta.


Onnenapilaa etsimässä kaitaliinasta on jo toinen loimi ja sitä on ahkerasti kudottu, sillä kaunista liinaa siinä syntyykin. Tähän otin Anna-Liisan liinasta kuvan.

Uusi aaltotoimikas kaulahuiviloimikin on kudottavissa, materiaali on silkkivillaa.  Tarja kutoi sinisellä ja Salme turkoosilla silkkivillalla.


2 kommenttia:

  1. Hieno huivi! Olisiko mitenkään mahdollista saada tästä ohjetta?
    Aurinkoisin syysterveisin kudonnanohjaaja Oulusta :)

    VastaaPoista
  2. Anteeksi en ollut hoksannut kommenttiasi! Ilman muuta saat ohjeen! Olen itse soveltanut huiviin Mallikerta lehden 3/2008 Kaarna shaalin aaltotoimikasta ja loimen tehnyt Tekstiiliteollisuuden Elegant lankaan (silkkivillaa). Pirta 50/2, Vaikka polkusia on 8 niin malli on helppo kutoa (suora poljenta) ja poljenta virheitä ei ole juuri kenelläkään =)

    VastaaPoista

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...