maanantai 19. maaliskuuta 2012

Kutomon kuulumisia


Kirkonkaariloimi on nyt kudottu toistaiseksi, sillä välillä tekee mieli uusia mattomalleja ja jo oli aikakin, sillä loimesta on kudottu yli 200 m mattoja. Tällä viikolla ehdin luomaan uuden ja saan sen piahkoin kudontakuntoon, loimesta tulee 80-90 cm leveä ja pellavan värinen, mallin otin uusimmasta Mallikerta lehdestä! Yläkuvassa on Eevan ja Pirjon matot, alhaalla Liisan tuulikaapin matto.


Pirjo on käynyt ahkerasti kutomassa viime viikkoina ja kutonut myös leveää poppanaliinaa ripsiraidoilla 4  kpl!


Ristitoimikas torkkupeitettä  on kudottu kolme kappaletta, jotka otin viime viikolla pois puilta. Hilkka kutoi peiton, jossa on eniten valkoista. Eeva käytti omissa  itse värjättyjä lankoja. Lankoja oli värjätty kasveilla ja sienillä esim. verihelttaseitikin lakkella ja jalolla, tatella ja samettijaloilla, lupiineilla, koivunlehdillä, pietaryrtillä, koiranputkella jne...6-vartiseen ruusukasloimeen kutoi Liisa sängynvierusmattoja tyttärelle. Vähän oli pohdinnassa miten saadaan loivaa aaltoa, joka oli toiveissa. Oikealla puolen matossa on aaltoa, joka minusta muistuttaa enkelin siipiä, nurjan puolen kuvio on mukava kolmio!

1 kommentti:

  1. Kylläpä olette taas tehneet upeita mattoja ja poppanoita sekä huopia!! Meillä myös uusi mattoloimi pian puissa!!
    Iloista kevättä teille toivottelee Maarit

    VastaaPoista

Tänään oli Korpilahden kevätnäyttelyn avajaiset. Tervetuloa!

Korpilahden kevätnäyttely rakennettiin keskustaan vanhan postin tiloihin. Kudonnaisen lisäksi näyttelyssä on maalaus-, keramiikka-, ja ...