maanantai 2. tammikuuta 2012

Tosi onnistunut kaulahuiviloimi silkkivillasta


Laitoin joulukuun alussa tekstiiliteollisuuden mustasta silkkivilla Elegantista kaulahuiviloimen kotitalousneuvontaan ja sidokseksi haaveilin aaltotoimikasta. Oli tosi vaikea löytää mieleisen näköistä sidosta, sillä useimmiten aaltotoimikas oli sidottu kärjelliseksi ja mielessäni olin nähnyt loimen seepranraidallisena! Sovelsinkin Mallikertalehden 3/2008, Kaarna shaalista sidoksen kaulahuiviimme ja olen hurjan tyytyväinen, sillä lopputulos on hienompi kuin osasin edes kuvitella :) Itse kudoin lahjaksi tuon ruskean kaulahuivin lankana käsinvärjätty merinovilla, casmir ja silkki. Vaikka polkusia on kahdeksan niin kutominen on helppoa ja ihanan nautinnollista, sillä materiaalit hivelevät kaikkia aisteja!  Tarja ja Eeva kutoivat kaksinkertaisella silkkivillalla, Eevan tummemman harmaan kaulahuivin lanka oli myös käsinvärjättyä ja Tarjan samaa Eleganttia kuin loimikin. Lanka tosin oli haettava Jyväskylästä, sillä siellä on pari pientä lankapuotia Titityy, Poppeli ja Pikkulinna, joista saa ihania ja ylellisiä lankoja. Myös Laukaan Kretliinissä oli ihania babyalpakka lankoja, jotka soveltuvat hyvin loimeen. Ruskea kaulahuivi muuttui keinovalossa  kullanhohtoiseksi ja harmaat huivit pilvisenä pakkaspäivänä ulkona kuvattuna sinisävyisiksi! Tämä loimi on tosin loppuun varattu, mutta laitan kyllä lisää niin kauan kun kiinnostusta riittää, sillä toinen loimikin on jo lähes varattu!

5 kommenttia:

 1. Kaunis tämä aalto näissä huiveissa:)

  VastaaPoista
 2. Niin, ikinä ei olisi arvannut,kun Mallikerta lehden kuva shaalista oli aika kaukaa kuvattu, eikä sidosta kunnolla näkynyt, että näin hieno loimi saatiin =))

  VastaaPoista
 3. Muy buen blog, felicitaciones. Te invito a ver mi blog:http://textilesartesanalesroc.blogspot.com/2011/10/video-de-tejido-artesanal.html

  VastaaPoista
 4. Kävin katsomassa Ricardon blogia, -tekstiiliartesaani Argentiinasta! Siis kuvitelkaa blogillemme löydetään ympäri maapalloa =)

  VastaaPoista

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...