maanantai 27. syyskuuta 2010

Syyskuu on lopuillaan


Siiri kutoi mustavalkoista murtotoimikasmattoa vaihteeksi käyttämällä välipalttinassa valkoista moppilankaa. Kaikki muut ovat käyttäneetkin mustaa tai videonauhaa, tässä matossa valkoinen raita korostuu ja tekee matosta paljon vaaleamman. Kotitalousneuvonnan kutomossa on vielä hiljaista, tosin ovi käy tiuhaan, sillä täältä vuokrataan kuivuria omenasatoa varten ja  astioita syksyn juhliin. Paljon on myös pyydetty apua sienten tunnistamiseen, mutta siinä en voi juurikaan auttaa, sillä sieniasiantuntemus puuttuu. Värjäyskurssilla oli innokasta porukkaa ja aivan upean värisiä lankoja saatiinkin roppakaupalla!  Liisakin laski, että hän sai 21 eri väristä lankavyyhtiä! Käykääpä katsomassa langanlumoissa blogia!

3 kommenttia:

  1. Tuo matto on jännän näköinen. Kelasin blogianne alaspäin ja löysinkin toisen maton tuohon loimeen kudotun. Meillä yksi kutoja puhuu kaksivärisestä mattoloimesta, tuota hänelle voisinkin esitellä.

    VastaaPoista
  2. Olen tuolla myös kutonut itselleni maton vuosia sitten, varmaan juuri 2010, osaatteko sanoa mistä tuo malli on otettu? Matto on ihanan tukeva ja haluaisin kutoa uuden mutta en kyllä osaa tuota sidontaa, poljentaa päätellä. Niisinnästä voisin selvitä..

    VastaaPoista
  3. Tuo mattomalli löytyy Lankavan malleista nimeltä Aula-matto

    VastaaPoista

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...