maanantai 9. elokuuta 2010

Paluu lomilta!

Viimeisellä lomaviikolla nautin kesästä ja palautin mieleeni kasvivärjäyksen niksejä. Värjäyspadat porisivat terassilla ja tässä on aikaansaannoksiani. Syyskuussa olen suunnitellut kansalaisopiston kasvivärjäyskurssin ja koska omista värjäyksistä oli jo aikaa halusin verestää muistia, että voin sitten paremmin neuvoa muita.  Lankoja voi sitten talven aikana kutoa huopaloimiin!
No tänään olen palannut taas työmaalle, loma on ohi ja paluu arkirutiineihin on alkanut. Mallu ja Liisa piipahtivatkin jo moikkaamassa ja esittämässä toiveitaan ensi syksyä ajatellen. Nyt onkin hyvä miettiä, millaisia loimia haluaisi syksyksi, sillä puiden vapauduttua pääsen toteuttamaan toiveitanne. Keväällä Pirjon kanssa ahkeroimme, joten puissa on runsaasti loimia,  näin en heti alkusyksystä ole pulassa. Kesän aikana Mallu kutoi kuultokudosloimen loppuun ja niihin on toivottu jo paneeliverhoa! Kuvassa on toukokuussa kudottuja kaitaliinoja! Upea malli, jonka Pirjo löysi vanhasta lehdestä! - Lointa on jäljellä, jos kiinnostaa.

3 kommenttia:

 1. Voi miten kivoja blogeja palaa kesätauolta ja uutisia kudonnasta voi alkaa odotella. Juuri kommentoin samansuuntaisesti Kätsylän kutomon oman blogin aloitussivulle.
  Lankasi ovat kauniita. Millä tuon harmaansinisen sävyn sait?

  VastaaPoista
 2. Hei Leena!
  Harmaa lanka on värjätty viinisuolaheinällä. Olin pistänyt sellaisen ruukkuna ostetun viime vuonna maahan missä se oli talvehtinut hyvin? En viitsinyt etsiä kauempaa suolaheinää niin päätin kokeilla sitä. Värjäysliemi oli upean punainen, mutta langasta tuli asfaltinharmaa. Lanka on Woolia, johon näyttää värit tarttuvam reippaasti tummempana kuin muihin samoissa värjäysliemissä olleisiin lankoihin.

  VastaaPoista
 3. Ai niin viinisuolaheinässä puretuksenakäytin vain alunaa!

  VastaaPoista