tiistai 18. toukokuuta 2010

Antoisa kesäpäivä MikkelissäMeillä oli mukava ja antoisa retkipäivä Mikkelissä. Kevät oli puhjennut kukoistukseensa, puut vihersivät ja päivä oli jo aamusta ihanan lämmin ja aurinkoinen. Bussi tuli etuajassa Kenkäveroon, josta löytyy Suomen suurin ja kaunein pappilan päärakennus ja tunnelmallinen pappilamiljöö.  Siellä pidetään erilaisia  näyttelyitä ja - tapahtumia, lisäksi sieltä löytyy ravintola, myymälä, idyllinen puutarha sekä marttojen perinnetietokeskus Syreeni. Meitä oli retkellä kaikkiaan 22 innokasta käsityön ystävää.
 

Aluksi kiertelimme puutarhassa ja ihastelimme mallipuutarhassa pajusta punottua lehtimajaa. 

 

ja seinänteitä ja varjoisia tunneleita.Kenkäverossa oli paljon katseltavaa ja laadukkaita käsityötuotteita. Pihapiiristä löytyi monia tutustumiskohteita ja kohteeseen varattu pari tuntia hupeni hetkessä.Sitten jatkoimme Mikkelin keskustaan MosaiikkiMiljööseen, jossa meidät otti vastaan osaava ja innostunut pariskunta. Voi miten paljon tietoa saimme ja näimme kaikkea ihanaa! Matkassamme olleet mosaiikkikurssilaiset täydensivät varastojaan ja taisi siellä muutkin sortua ostamaan! Vihdoinkin oli mahdollisuus nähdä ja käsin kosketella materiaaleja, mistä olimme kurssilaisten kanssa vain unelmoineet ja nähneet kuvia! Lisäksi pääsimme kurkistamaan Sirpan pitämälle ruukkukurssille, jossa syntyi  taidokkaita mosaiikkiruukkuja kesäpihaan ja mikäs oli tehdessä, kun kaikkea ihanaa materiaalia oli yllinkyllin ympärillä!

 
Osa vietti liikkeessä jopa puolitoista tuntia, katsellen, ihastellin ja kysellen. Saimme paljon ideoita ja auliisti jaettuja vinkkejä omia mosaiikkitöitämme ajatellen.
MosaiikkiMiljöön jälkeen oli mahdollisuus käydä syömässä ja tutustua Mikkeliin.  Osa porukasta löysi Lotta kahvilan, joka olisi kuulemma myös ollut tutustumisen arvoinen! Kolmelta olimme sopineet, lähtevämme kohti Raijan Aittaa, joka sijaitsee 15 km päässä Mikkelistä, sorateiden varrella maaseudulla!  Raijan tytär Kaarina tuli pihalle meitä vastaan, kertoi tilan historiasta, äitinsä innostuksesta pellavaan ja  lankojen kehräykseen.  Myymälä oli rakennettu vanhaan kivinavettaan ja siellä oli ihania lankoja, pellava tuotteita ja niin ystävällinen palvelu!   Ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka!
 

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että teillä on ollut kiva matka tänne Mikkeliin. Kipakatkin ovat täällä käyneet samana viikonvaihteena. On mukavaa kun kotipaikkakuntani on suosittu.

    VastaaPoista
  2. Joo!
    Huomasimme vieraskirjoihin kirjoitellessamme, että peräkanaa kuljettiin!Onnistunut reissu ja sää mitä ihanin! Pitenpäänkin olisi voitu Mikkelissä viettää, mutta yhteen päivään on vaikea saada enempää mahtumaan. Mietin kyllä, että olisi ollut mukava käydä teitäkin siellä Ukkolassa moikkaamassa ja jutustella ihan kasvotustenkin, mutta se olisi ollut jo vähän hankala järjestää, joten luovuin ajatuksesta. - Vielä pari viikkoa töitä ja sitten jään kesälomalle! Mukavaa kesää sinne Ukkolaan!

    VastaaPoista

Tänään oli Korpilahden kevätnäyttelyn avajaiset. Tervetuloa!

Korpilahden kevätnäyttely rakennettiin keskustaan vanhan postin tiloihin. Kudonnaisen lisäksi näyttelyssä on maalaus-, keramiikka-, ja ...