torstai 20. elokuuta 2009

Kotitalousneuvonnan ovi on käynyt tuhkatiheään

Auringon kukat inspiroivat minua suunnittelemaan hehkuvan shaaliloimen.

Kotitalousneuvonnassa olemme päässeet mukavasti arkeen ja ovi onkin käynyt tuhkatiheään, sillä uusia kudonta- aikoja on varattu tulevalle syksylle ja tulevista loimistakin on esitetty toiveita. Tämä siitäkin huolimatta, että marjastusaika on mitä parhain ja valtaosa kutojista vielä puutarhapuuhissa. Mattoloimia olen luonut muutamia ja tukillekkin niitä on jo vedetty, mutta sormia syyhytti rakentaa pikaisesti tämä shaaliloimi kudontakuntoon, että pääsen näkemään millaisia töitä tästä taitavien kutojen käsissä syntyy.

Tarja aloitteli ruskean sävyista puolukkamattoa.
2 kommenttia:

  1. Tuon puolukka maton sidos on ihana! Onneksi teillä on tuo isonnettava kuva, niin sain jonkun laista tolkkua. Kudotaanko loimilankaa palttinaan ja sitten tuota kudetta panamaan? Löytyykö ohje jostakin?

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Minulla on ollut vaikeuksia työpaikan koneella saada vastattua kommentiin ja nyt kokeilenkin kotikoneelta. Puolukkamaton sidos on kuudelle varrelle niisitty ruusukas ja malli löytyy Loimien lomasta lehdestä 2/2001, s.8! Palttinassa voi käyttää paperinarua, juuttia, ohutta eko-onteloa tms. Kudottaessa reunimmaiset langat kannattaa ottaa pois niisivarsilta tasoon - se helpottaa kuteen kiertämista ja saa siistimmät reunat. Palttinamattoa kudottaessa niidet nostetaan takaisin paikalleen.

    VastaaPoista