perjantai 24. huhtikuuta 2009Torstai meni taas yhdessä hujauksessa, vedimme Erjan kanssa puolukkamattoloimen solmuilla lävitse, niin saan loimia nopeammin kudontakuntoon. Kohta on toukokuu ja vähän mietityttää montako lointa ehtisin vielä laittaa, kun kysyntää olisi ja suunnitelmiakin vaikka kuinka, - mutta työaika vain rajallinen.


Kevät saa sisustusinnostuksen herämään ja se näkyy kotitalousneuvonnassakin, kun kaappeja siivotessa on päädytty leikaamaan matonkuteita tai löydetty vanhoja lankakätköjä. Melkein päivittäin joku käy näyttämässä aarteitaan ja kyselemässä mitä näistä voisi tehdä ja mikäs sen mukavampaa! Useita loimia löytyy, joihin voi aarteet hyödyntää ja ainahan voi suunnitella jo tuleviakin. Vielä ehtii kutoa uudet matot kesäksi ja muutakin mukavaa. Ulla oli leikannut vanhoista lakanoista poppanakudetta, joista kutoi tällä viikolla yli 5 m poppanaliinaa. Tässä pari kaunista keväistä poppanaa, jotka pääsevät mökin pöytää sulostuttamaan ensi kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...