keskiviikko 29. elokuuta 2012

Huopia karstaukseen!


Keräilen kotitalousneuvontaan karstattavaksi tarkoitettuja huopia  ja lähetän niitä yhteislähetyksenä eteenpäin, näin säästetään postimaksuissa =) Muutamia on jo tullutkin, kuten tuo Erjan kesällä kutoma namuhuopa maitokahvinväriseen huopaloimeen. Olen paikalla normaalisti, ma, ti ja to. Tuokaa viimeistään 11.9 mennessä.

Kotitalousneuvonnassa on ollut hiljaista, sillä kaikki ahkerat kutojat taitavat olla vielä syystöissä, kun säilöntä aika on parhaimmillaan. Nyt on ollutkin hyvää aikaa luoda loimia ja rakentaa kankaita. 50 cm poppanaloimi vedettiin tukille maanantaina, vuoroa odottelee jo 90 cm poppanaloimi ja  kunhan Koskelan kansalaisopiston ilmoittautumiskiireet hellittävät niin saan apuvoimia loimen vetoon.  Tiistaina suunnittelin harmaansävyistä uutta huopalointa ja odottelen lankalähetystä Tekstiiliteollisuudelta, että pääsen sitä luomaan.

Kansalaisopistossa pidän parikin kasvivärjäyskursseja, ilmottautukaa kursseille jos kiinnostaa värjätä vaikka omat huopalangat, langoista saa myös ihanan värisiä lankoja syksyn neuletöihin. Lankojen värjäyksen maailmaan ja aikaisempien kurssien tuotoksiin pääsee sivupalkista klikkaamalla langan lumoissa blogia!

Opetan kansalaisopiston kudontakurssilla, se  alkaa ti 11.9, siellä perehdytään perusteellisemmin kudonnan eri vaiheisiin, suunnittellaan yhdessä  kudottavia loimia ja rakennetaan kankaita. Kurssista on myös apua, jos kutomisen aikana tulee ongelmia niin osaa niitä itsekin ratkoa =)

tiistai 14. elokuuta 2012

Räsymattoja


Eevan keväällä kutoma räsymatto orvokkiraidoin ja alemmassa  kuvassa kesällä kudottujja mattoja. Myös sinisin ja punaisin  tasaraidoin kudottu matto on Eevan. Päälimmäinen matto jäi Liisalla kesken, kun lähdin loimille.  
Molemmat matot on jotenkin raikkaan kesäisiä!



Erja kutoi  kesällä 6-vartiseen ruusukasloimeen 
näyttävän ruskansävyisen maton. Tätä  lointa on mukavasti jäljellä!
Ehkä laitan samaa lointa leveämpänäkin, jos kiinnostusta löytyy!
 Sillä tämä loimen leveys on 80cm.


Lomilta palattu!

Kesäloma on nyt ohi ja kotitalousneuvonnan toiminta pyörähtää käyntiin tavalliseen tapaan. Vaikka kesä olikin poikkeuksellinen niin silti kutomossa ei ole ollut kesällä kovinkaan vilkasta. Muutamia mattoja oli kudottu, pari shaalia ja pitkä pätkä "Onnen apilat"  kaitaliinaa. Kuvia laitan tuonnempana! Eilinen menikin puhelimessa, sähköposteihin vastaamisessa ja astianvuokrauksien merkeissä. Otin myös kudotut matot pois puilta. Muutamia tyhjiä kangaspuita on joten niihin aloitan loimien suunnittelun ja luomisen. Helpointa on  aloittaa poppanasta, koska tällä hetkellä ei ole yhtään poppanalointa. Ehkä suunnittelen myös kapean hartiahuiviloimen syysiltoja lämmittämään ja luon vihdoinkin sen persikan ja vihreän eri sävyillä ripsiliinaloimen, johon langat ovat olleet pitkään valmiina.

Tervetuloa taas kutomaan ja toiveita saa esittää syksyn loimista!

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...