sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Heleästi helmikuussa




Niin se tammikuu vaihtui helmikuuksi ja ahkerasti on kotitalousneuvonnan kangaspuut kolkanneet. Täällä on syntynyt perinteisiä räsymattoja, mutta myös hillityn tyylikkäitä trikoomattoja aikamoinen kasa, eikä kaikkia ole edes ehditty kuvata! Tuossa oikealla  on Marjatan vihreänharmaaraitaiset matot keittiöön ja Anjan tyylikäs ruusukasmatto, mikä näkyy paremmin vielä alakuvassa! Tässa matossa Anja on käyttänyt vain kahta ruusukaspolkusta ja palttinaa eli näin kaunista syntyy neljällä polkusella ja kahdella värillä! 

 Anneli kutoi perinteisiä kapeita räsymattoja pehmeän sävyisiä ja pirteän railakkaita, kuten nämä kaksi mattoa! Vaalea 130 cm leveä räsymatto ehti jo lähteä viimeisteltäväksi ja menikö lie suoraan lattialle =)











Kudontakurssilaisten mattoloimessa Tanja kutoo pirteän punaista mattoa ontelokuteella ja kurssilaisten pyyheloimestakin on syntynyt jo monen värisiä pyyhkeitä/pöytäliinoja. Arja kutoi laudeliinaksi rohdin pellavalla ja Sirpalla on suunnitelmissa värikkäiden keittiöpyyhkeiden sarja.



Asiakasloimestakin saa värikkäillä pellavalangoilla pirteää pyyhekangasta tai laudeliinaa, sillä eihän laudeliinankaan tarvitse olla hillitty, kun saunassa harvemmin on muita värejä. Loimen leveys on 65 cm ja lankoja saa ostaa kotitalousneuvonnasta eli tulkaapas varamaan lointa, vielä on vähän jäljellä varaamatonta.


Kayn kanssa vedimme uuden shaaliloimen tukille torstaina ja siihen on jo kolme varausta. Loimesta saa 6 shaalia, joten kannattaa käydä kyselemässä.


Vielä on vähän jäljellä pannunaluslointakin, siitä saa mukavia mökkituliaisia ja kutominen on todella nopeaa. Puurimoja saa rautakaupasta, muuten materiaalit löytyy täältä.


Hiihtoloma on viikolla 9 ( 22.2 - 2.3.) ja silloin kotitalousneuvonta on kiinni, sillä olen lähdössä Lappiin hiihtämään. Jos silloin haluaa tulla kutomaan niin kannattaa tulla ensiviikolla sopimaan asiasta ja ottamaan samalla avaimen kutomoon.

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...