torstai 29. joulukuuta 2011



Hyvää  Uutta Vuotta kaikille ja Kiitos kuluneesta vuodesta! Ensivuonna uusin kujein....

Värikkäitä mattoja ja joululiinoja



Tuija kävi kutomassa pinkille keittiön matolle jatkoksi eteiseen uudet pirteät matot eikä näissä matoissa kaamosmasennus pääse yllättämään!

   
Liisakin ehti kutoa tyttärelleen joululahjaksi sinisävyisen orvokkimaton.  Kotitalousneuvonnassa kudottiin  vielä monelaista joulupaketteihin viimeisellä joulunalusviikolla!

Onnen apilaa  etsimässä kaitaliinaloimi kudottiin loppuun joululiinoiksi ja päätin samoilla polkusten sidonnalla vetää uutta lointa vanhan tilalle, sillä tilauksia uuteen loimeen on jo rutkasti.



Tässä Pirkon ja Tyynen joululiinat.
 

Pitsikuvioinen videonauhalaukkuloimi


Kudontakurssilaiset  halusivat laittaa uudelleen tämän pitsilaukkukankaan, jota kudotaan videonauhalla ja värillisillä puuvillalangoilla. Loimesta varattiin osa myös asiakaskäyttöön ja ensimmäisiä laukkukankaita kävi jo Erja kutomassa  kaiken värisillä langoilla. Malli on poimittu Suuri Käsitykerholehdestä ja löytyy se Kauhavan Kangasaitan kudontamalleistakin netistä. Loimen tein ohjetta paksummasta puuvillalangasta tex 74 x2 , tiheys 8, kankaan leveys on 44 cm


Vielä on vähän jäljellä myös toista videolaukkulointa, josta itsekkin kudoin joululahjoiksi muutaman laukkukankaan. Tosi onnistunut kangas myös läpälliseen laukkuun, - vai mitä? Värin vaikutus palttinassa ja kuteen käytin ruskeaa puuvillalankaa ja videonauhaa.




sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Joulu tuo kiireitä kotitalousneuvontaan!


Viime viikot ovat taas olleet työntäyteisiä ja talo täynnä ahkeria naisia kutomassa.Kangaspuiden paukkeeseen sekoittuu iloinen puheensorina!  Uusia loimia ei millään tahdo keretä laittaa kudontakuntoon ja kaikenlaista kivaa olisi vielä mukava ehtiä tekemään. Taimi ja Pirkko kutoivat niin toisiinsa sopivat harmaat matot, että ne oli ihan pakko kuvata yhdessä!

Vanhan mallin mukaan kudottu rekipeitto

Kesätyöksi otin kutoa Keski-Suomen museoon tulevaan uuteen näyttelyyn rekipeiton. Vanha malli oli kudottu mustien lampaiden villasta ja ...